Club Renault Sverige www.clubrenaultsverige.com
Författare Meddelande

<  Renault Classique  ~  R4 skåp 2109 startar ej

InläggPostat: fre 10 nov 2017, 12:03
AnvändarvisningsbildInlägg: 30Ort: ÖstersundBlev medlem: sön 22 dec 2002, 12:30
Hej
Startproblem med min 1978 R4 skåp, 2109.
Jag har tidigare skrivit om den här i forumet att motorn skulle behöva bytas ut i den, men jag har kört vidare och allt har fungerat bra tills nu.
Förra fredagen körde jag det jag skulle och stängde av den när jag kom hem. Inget ovanligt märktes.
Sedan dess är den omöjlig att få igång!
Den har gnista och får fram bensin.
Det blir en puff men inget mer när jag försöker starta.
Kan kamkedjan ha kuggat över när jag stannade motorn? (väldigt sliten motor)
Jag har varit med om detta fenomen tidigare. Då på en gammal Mercedes 200 d.

Är det någon som kan ha något annat tips, eller är det nu verkligen på tiden att leta fram en bättre motor? [smilie=07.gif]

Alla tips mottages tacksamt! :idea:



_________________
Rolf Fridh - Östersund
**Det som inte finns kan inte krångla**
R4 1964
F4 1978
Lloyd LP 400 1955
Offline Profil WWW
InläggPostat: fre 10 nov 2017, 15:37
AnvändarvisningsbildInlägg: 2633Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Hur ser tändstiften ut? Fungerar choken som den ska?



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW
InläggPostat: fre 10 nov 2017, 21:30
AnvändarvisningsbildInlägg: 30Ort: ÖstersundBlev medlem: sön 22 dec 2002, 12:30
Tändstiften och choken ok!

Nu har jag kollat mer och det är förmodligen betydligt allvarligare och helskumt!
Allt fungerade som sagt perfekt senast jag körde och tills jag stängde av den.
Nu konstaterar jag att något inte hänger med.
Om jag snurrar motorn framåt så hörs ett svagt klickande och kamaxel och fördelare snurrar inte med.
Det "hakar i" och följer med lite då och då. Om jag däremot snurrar motorn baklänges verkar allt snurra med som det ska!
Jag har nu dödförklarat den motorn och letar något bättre att ersätta den med.



_________________
Rolf Fridh - Östersund
**Det som inte finns kan inte krångla**
R4 1964
F4 1978
Lloyd LP 400 1955
Offline Profil WWW
InläggPostat: sön 12 nov 2017, 11:09
AnvändarvisningsbildInlägg: 2633Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Hoppsan, vila i frid!



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW

Visa inlägg nyare än:  Sortera efter:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Sida 1 av 1
4 inlägg
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster
Sök efter:
Ny tråd  Svara på tråd
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
cron