Megane -02 startar inte ingen gnista

Frågor och svar om du har problem eller lösningar på problem.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 25 dec 2017, 13:25

Har en megane -02 16 v som plötsligt inte startar .Startspärr funkar som den ska det finns ingen gnista och har kollat med dator men då kommer det upp att den inte får kontakt med bilen har kollat säkringar och säkringsbox i motorrum men allt såg bra ut inget ärg och dyl. Motorn går runt fint på starten . Hade varit bra om någon hade någon ide om vad det kan vara
Ingemar Larsson Mellerud
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2897
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av Stymie » 26 dec 2017, 09:10

Kolla svänghjulsgivaren. Finns en klistrad tråd om det.
Albert Sjöberg - Uppsala
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 29 dec 2017, 16:48

Det konstiga är ju att man inte får kontakt med databoxen nån som vet vad det kan vara ?
Ingemar Larsson Mellerud
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2897
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av Stymie » 29 dec 2017, 19:37

För- och efternamn saknas i din profil.

Vad försöker du ansluta med för pryl? Har du tändningen påslagen?
Albert Sjöberg - Uppsala
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 31 dec 2017, 09:23

Har provat en bilverkstadsdator och vi hade tändning på
Ingemar Larsson Mellerud
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2897
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av Stymie » 01 jan 2018, 11:02

Kan vara värt att kolla anslutningarna till databoxen. Nu vet jag inte om det förekommer på just din modell, men vissa bilar har fått vatteninträngning i boxen.
Albert Sjöberg - Uppsala
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 13 jan 2018, 11:25

Har kollat kontakter till ecu men där ser allt bra ut ingen fukt eller ärg om man byter till en beg. ecu går det då att gifta in den med dator eller är det bara renaults verkstad som gäller ?
Ingemar Larsson Mellerud
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2897
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av Stymie » 14 jan 2018, 09:53

Tror inte att det går att montera bara en begagnad box. Man behöver byta alla för att det ska fungera. En ny box kan man gifta in i befintligt system. Det kanske är möjligt att reparera den gamla? Borde bli billigare. Finns rätt många elektronikföretag som åtar sig sådana uppdrag.
Albert Sjöberg - Uppsala
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 24 jan 2018, 19:50

Hej har haft bilen hos en annan verkstad nu och han säger att det inte finns ström i obd uttaget och får heller kontakt med ecu . Någon som kan ha någon ide om vad det kan vara ? Verkar vara något kabel brott el vad kan det vara ? Tacksam för hjälp !!!
Ingemar Larsson Mellerud
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2897
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av Stymie » 24 jan 2018, 23:08

Har du kollat alla säkringar? Speciellt den till cigarettuttaget? Matning till ODBII-uttaget kommer ofta från den säkringen.
Albert Sjöberg - Uppsala
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
kpam8
Inlägg: 6
Blev medlem: 25 dec 2017, 13:11
Firstname: Ingemar
Surname: Larsson
Ort: Mellerud

Re: Megane -02 startar inte ingen gnista

Inlägg av kpam8 » 26 jan 2018, 16:57

Hej någon som vet om ecu är samma på en 2,0 l är samma som på 1,6 l båda är 16 ventilare tänkte byta över från en reservdels bil och ta nycklar och allt som hör till mvh ingemar
Ingemar Larsson Mellerud
Skriv svar