Club Renault Sverige www.clubrenaultsverige.com
Författare Meddelande

<  Problemlösning  ~  Clio problem

InläggPostat: tis 05 jun 2018, 15:37
Inlägg: 10Ort: ÖrnsköldsvikBlev medlem: sön 18 sep 2016, 20:05
Edit


Senast redigerad av Renaultclio mån 09 jul 2018, 11:52, redigerad totalt 2 gånger.

Offline Profil
InläggPostat: mån 11 jun 2018, 09:31
AnvändarvisningsbildInlägg: 2826Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Något stämmer inte i beskrivningen. Startspärren hindrar bränsletillförseln, inte startmotorn. Om startmotorn inte gå runt alls så låter det som ett fel på startmotorns solenoid snarare än på startspärren. Jag hade börjat med att putsa av alla anslutningarna till startmotorn.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW
InläggPostat: mån 11 jun 2018, 13:54
Inlägg: 10Ort: ÖrnsköldsvikBlev medlem: sön 18 sep 2016, 20:05
Stymie skrev:
Något stämmer inte i beskrivningen. Startspärren hindrar bränsletillförseln, inte startmotorn. Om startmotorn inte gå runt alls så låter det som ett fel på startmotorns solenoid snarare än på startspärren. Jag hade börjat med att putsa av alla anslutningarna till startmotorn.


Är du säker på det? För normalt sett när jag vrider på tändningen så slocknar dioden på instrumentbrädan och då kan jag starta bilen. Men när felet uppstår så blinkar dioden hastigt och det går inte att starta. Enligt instruktionsboken så betyder det att startspärren har satt in.


Senast redigerad av Renaultclio mån 09 jul 2018, 11:52, redigerad totalt 1 gång.

Offline Profil
InläggPostat: mån 11 jun 2018, 15:07
AnvändarvisningsbildInlägg: 2826Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Startspärren är antagligen aktiv i ditt fall, men startmotorn bör gå runt. Det är normalt bara tändningen / bränsletillförsel som kapas vid aktiv startspärr.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW
InläggPostat: tis 12 jun 2018, 10:03
Inlägg: 10Ort: ÖrnsköldsvikBlev medlem: sön 18 sep 2016, 20:05
Ok, för att testa ifall det är startmotorn som är felet. Visst borde jag kunna köra runt och sen parkera innan en backe, stänga av bilen, kolla att den inte startar och sedan rullstarta bilen? Startar den så borde det vara startmotorn som är felet.


Senast redigerad av Renaultclio mån 09 jul 2018, 11:52, redigerad totalt 1 gång.

Offline Profil
InläggPostat: ons 13 jun 2018, 08:20
AnvändarvisningsbildInlägg: 2826Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Ja, det kan säkert fungera att testa så. Starta på tvåan när du fått upp lite fart. Glöm inte att ha tändningen påslagen bara. :racesmile:



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW
InläggPostat: tor 14 jun 2018, 20:09
Inlägg: 10Ort: ÖrnsköldsvikBlev medlem: sön 18 sep 2016, 20:05
Nu har jag testat att rullstarta den, motorn tänder först, men sen stänger den ner direkt. Då blinkar dioden i snabbt tempo, så det är den som går in och låser.

Så nu är jag tyvärr tillbaka på ruta ett, förutom att jag uteslutit den saken.



_________________
Alexander Medin
Offline Profil
InläggPostat: lör 16 jun 2018, 15:59
AnvändarvisningsbildInlägg: 2826Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Två fel samverkar. Startmotorn går ju inte igång när bilen är kall. Att den startar fullt ut i rullstarten är beroende på att startspärren inte gått ur. Den stryper tändning och bränsletillförseln. Kolla alla jordförbindelser mellan batteri - motor - växellåda - kaross.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW

Visa inlägg nyare än:  Sortera efter:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Sida 1 av 1
8 inlägg
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 18 gäster
Sök efter:
Ny tråd  Svara på tråd
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori