Club Renault Sverige www.clubrenaultsverige.com
Författare Meddelande

<  Problemlösning  ~  Clio 2003 - Startproblem

InläggPostat: tis 11 sep 2018, 19:46
Inlägg: 2Ort: SvanesundBlev medlem: tis 11 sep 2018, 19:20
Min Clio har de senaste veckorna börjat krångla lite vid start. Ibland tuggar den utan att starta för att efter några försök komma igång. Ibland tänder den men startmotorn vill inte sparka igång. Har försökt att söka mig till info här på forumet och testat det jag kan med min ringa kunskap.

Startspärrlampan slocknar som den skall, får inga indikationer på att batteriet är kasst, relativt nya tändstift från service tidigare i år. Har samma problem med båda uppsättningar nycklar.

Kopplade loss batteriet och rengjorde runt kontaktytor och då startade den med en gång på båda nycklarna men då inga ytor eller kontakter var överdrivet ärgade känns det som plåster på såren snarare än att åtgärda problemet.

Vad tror ni, kan det vara startmotorn? Läst lite här på forumet om vevaxelgivare, kan det vara den?



_________________
Mikael Brandt
Offline Profil
InläggPostat: ons 12 sep 2018, 08:46
AnvändarvisningsbildInlägg: 2852Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Vid problem, prova att sätta en startkabel mellan motorblock och minus på batteriet. kan vara dålig jord som skapar dina problem. Mellan batteri / kaross / motor sitter jordkablage som med åren ärgar sönder. Vissa bilar har flätor, andra har plastbeklädd kabel. Startar bilen varje gång med startkabeln på plats så behöver du byta dessa jordkablage.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW
InläggPostat: ons 12 sep 2018, 08:49
Inlägg: 2Ort: SvanesundBlev medlem: tis 11 sep 2018, 19:20
Stymie skrev:
Vid problem, prova att sätta en startkabel mellan motorblock och minus på batteriet. kan vara dålig jord som skapar dina problem. Mellan batteri / kaross / motor sitter jordkablage som med åren ärgar sönder. Vissa bilar har flätor, andra har plastbeklädd kabel. Startar bilen varje gång med startkabeln på plats så behöver du byta dessa jordkablage.


Någon speciellt lämplig plats på motorblocket eller kan kabeln sättas var som?



_________________
Mikael Brandt
Offline Profil
InläggPostat: ons 12 sep 2018, 09:13
AnvändarvisningsbildInlägg: 2852Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Brukar finnas en lyftögla på motorn. I annat fall lämpligt ställe där klämman får plats.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW

Visa inlägg nyare än:  Sortera efter:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Sida 1 av 1
4 inlägg
Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 6 gäster
Sök efter:
Ny tråd  Svara på tråd
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori