Club Renault Sverige www.clubrenaultsverige.com
Författare Meddelande

<  Problemlösning  ~  Klickande Clio

InläggPostat: lör 24 feb 2018, 15:26
Inlägg: 1Ort: HässelbyBlev medlem: lör 24 feb 2018, 14:34
Jag verkar ha fått ett inte alltför ovanligt problem med min Clio från 2002,
och eftersom jag är totalt bil-okunnig så blir problemet större :(

Skulle starta bilen idag (-6 grader ute), och ***skapet börjar klicka och blinka.
Dvs det klickar ute vid motorhuven, och lampan för "Startspärrsystemet" blinkar i takt.
Så länge jag håller in nyckeln för start så fortsätter klickandet. Inte direkt snabbt,
men lite snabbare än en sekund per klick. Om jag låter nycken vila, så går det därefter
inte att vrida på igen så att den provar att starta, utan då får jag stänka av och göra om.

Varvtalsmätaren börjar med att vibrera snabbt längst ner också... ?

När jag rör lite på nyckeln blir det som om det var glapp i kontakten.
Lysena i panelen stängs av och på?



_________________
Marcos Gonzalez Pardo
Offline Profil
InläggPostat: mån 26 feb 2018, 10:01
AnvändarvisningsbildInlägg: 2852Ort: UppsalaBlev medlem: mån 24 jul 2006, 17:54
Vanligtvis urladdat batteri när det är så här kallt. Det kan även vara en skadad jordfläta mellan minus på batteriet och motorblocket. Prova med startkablar och låna ström från annan bil.



_________________
Albert Sjöberg - Uppsala - CRS Medlem #1830
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Offline Profil WWW

Visa inlägg nyare än:  Sortera efter:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Sida 1 av 1
2 inlägg
Användare som besöker denna kategori: Google [Bot] och 4 gäster
Sök efter:
Ny tråd  Svara på tråd
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori