Club Renault Sverige www.clubrenaultsverige.com
Författare Meddelande

<  Problemlösning  ~  knackningar och hastighetsmätare

InläggPostat: tis 28 apr 2009, 08:32
Inlägg: 8Ort: GöteborgBlev medlem: mån 11 aug 2008, 14:08
Hej
Jag har fått lite olika Problems med min Megane 2,0 -97.
1. Det har börjat "knacka" i bilen när man accelererar. Kan det vara hjullgaer? Drivknut. Jag bytte hjullager fram förra året.
2. I samma veva har hastighetsmätaren slutat funka. Kan det ha nåt samband?



_________________
Joel Hillmark
Offline Profil
InläggPostat: ons 29 apr 2009, 13:15
Inlägg: 2Ort: MORABlev medlem: fre 17 apr 2009, 10:33
Du har en 44-tandad krans på vardera drivaxeln som ger signaler till ABS-systemet och på vissa modeller till hastighetsmätaren. Någon av dom kan ju ha lossnat och ger då ifrån sig ett knackande ljud, samtidigt som mätaren slutar funka... Kolla det.


Offline Profil
InläggPostat: mån 04 maj 2009, 13:09
Inlägg: 8Ort: GöteborgBlev medlem: mån 11 aug 2008, 14:08
nicolaju98 skrev:
Du har en 44-tandad krans på vardera drivaxeln som ger signaler till ABS-systemet och på vissa modeller till hastighetsmätaren. Någon av dom kan ju ha lossnat och ger då ifrån sig ett knackande ljud, samtidigt som mätaren slutar funka... Kolla det.


Tack för tipset, men det är nog inte det. Har kollat och "knackningarna" berodde på att ett skydd slog mot bromstrumman. Mätaren funkar dock fortfarande inte. Bilen har INTE ABS-bromsar. kilometermätare/trippmätare är digitala (verkar inte finnas vajer). Själva hastighetsmätaren är dock analog (med visare). Digitalsiffrorna lyser, men mätarställningen ändras ej. Jag nollade trippmätaren och den har ändrats några hundra meter, men nu har den oxå stannat. Övriga mätare som temp, varvräknare etc funkar.



_________________
Joel Hillmark
Offline Profil
InläggPostat: mån 04 maj 2009, 14:13
Inlägg: 503Ort: SwedenBlev medlem: mån 09 dec 2002, 20:40
http://forum.clubrenaultsverige.com/vie ... php?t=7535

Det finns ett standardfel på hastighetsmätaren som är lätt att laga själv!



_________________
Håkan Kjellin, Storå
Offline Profil WWW
InläggPostat: sön 24 maj 2009, 18:34
Inlägg: 8Ort: GöteborgBlev medlem: mån 11 aug 2008, 14:08
Har kollat lite och jag hittar inget som jag ser direkt. Som jag ser det finns det tre möjliga fel.
1. Någon kabel är av, oxiderad etc.
2. Sensorn till hastighetsmätaren är trasig.
3. Hastighetsmätaren är trasig

Det är bara hastighetsmätaren, kilometerräknaren och trippmätaren som inte fungerar. Övriga instrument som varvräknare och tankmätare funkar. När mätaren dog, nollade jag trippen. Den indikerade sedan 400 meter innan den oxå la av. Det KAN tyda på glappkontakt eller dyl.
Min bil saknar färddator. Kan man inte göra en självtest av instrumenten då?

Sensorn sitter på växellådan. Var? Den ska tydligen vara lätt att byta, om det nu är den.

Om mätaren är paj, var hittar men en någorlunda billig (beg?) mätare och hur vet man då att den funkar?

Reg.dat: 01/1997 Årsmodell: 1997 Växellåda: M
Chassinr: BA0G0C15839911 kW: 83 Motorkod: F3R



_________________
Joel Hillmark
Offline Profil
InläggPostat: tis 29 dec 2009, 21:52
Inlägg: 3Blev medlem: lör 12 dec 2009, 21:42
jag undrar samma som netwolf99. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:



_________________
Janet Brink
Karlskoga
Renault megane 1998, 1.6
Offline Profil
InläggPostat: tis 29 dec 2009, 22:02
Inlägg: 3Blev medlem: lör 12 dec 2009, 21:42
jacksonaction skrev:
jag undrar samma som netwolf99. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:



hastighetsmätaren har tuppjuck, bytt; hasighetsmätargivaren. Men det löste inte mkt, förutom att den visar rätt hastighet när man frikopplar eller när man släpper gasen.

WTF!!?!



_________________
Janet Brink
Karlskoga
Renault megane 1998, 1.6
Offline Profil
InläggPostat: tor 31 dec 2009, 18:52
AnvändarvisningsbildForumpolisInlägg: 7766Ort: TimmernabbenBlev medlem: sön 12 jan 2003, 20:40
jacksonaction skrev:
jacksonaction skrev:
jag undrar samma som netwolf99. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:



hastighetsmätaren har tuppjuck, bytt; hasighetsmätargivaren. Men det löste inte mkt, förutom att den visar rätt hastighet när man frikopplar eller när man släpper gasen.

WTF!!?!

kan ju vara något roligt jordfel lr något sånt...när vi pratar elfel, bygger en bil med en kompis i ett köpt kontaktstycket vi kopplade in till bakljus fick vi inget funktion på bromsljus lr blinkers, när man tryckte ner bromspedalen blinkade instrumentpanelen och bränslepumpen startade inget annat,, visade sig att jordkabeln var trasig i det nya kontaktstycket :D



_________________
Tony petersson ,Megane 2,0 16v coupé "maxi" -96, Megane 2,0 16v Sport Hatcback -98, Laguna 1,9dci touring-02 X 2st

Varför FWD? Jo RWD är som att sätta hästen bakom vagnen
Offline Profil

Visa inlägg nyare än:  Sortera efter:

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme [ Sommartid ]
Sida 1 av 1
8 inlägg
Användare som besöker denna kategori: MSNbot Media och 2 gäster
Sök efter:
Ny tråd  Svara på tråd
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori