3-cylindrig Megane 2.0 - Löst!

Allmänna diskussioner kring motorer och elektronik.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
Mats F
Inlägg: 36
Blev medlem: 06 dec 2017, 11:12
Firstname: Mats
Surname: Fredsson
Ort: Öland!

3-cylindrig Megane 2.0 - Löst!

Inlägg av Mats F » 06 jul 2018, 19:57

Idag började min Megane plötsligt gå på 3 cylindrar, mptorvarningen började blinka.
Detta efter ha svettats igen köerna i Norrköping.

Jag funderade genast på om det är en tändspole som lagt av.

Men jag rullade försiktigt vidare, varningslampan slocknade men bilen gick ändå inte rent.
Lite längre fram tändes plötsligt Servicelampan och ett meddelande "Check injection" kom upp.
En stund senare slocknade Service och inget meddelande fanns när jag bläddrade fram den menyn. Märkligt.

Nån som kan tipsa om möjliga fel?
Är det vanligt att tändkassetten lägger av?

Jag är också lite misstänksam mot tändstiften, på en Citroen jag hade la ett stift plötsligt av och det visade vara fel stift i. Där stod "pollution fault" på displayen.
Enkelt fel den gången.
Senast redigerad av 1 Mats F, redigerad totalt 12 gånger.
Mats Fredsson
Megane II CC -05
Mats F
Inlägg: 36
Blev medlem: 06 dec 2017, 11:12
Firstname: Mats
Surname: Fredsson
Ort: Öland!

Re: 3-cylindrig Megane 2.0

Inlägg av Mats F » 07 jul 2018, 16:59

Satte i nya tändstift idag, det var en upplevelse.

"groparna" till stiften var fulla av skräp, förmodligen efter en motortvätt, stiften var rent rostiga och tändspolarna lika skitiga. Det blev rejäl rengöring.
Inget av stiften var riktigt sotigt, men de varierade i färg, så det har varit störningar.

Vid start med nya stift gick motorn rent på alla 4, men motorlampan lös med fast sken och servicelampan likaså. Men inget meddelande.
Vid provkörning hackade bilen lätt, och lamporna övergick till blinkande motorlampa och servicelampan slocknade.

Jag köper nya tändspolar nu, de är inte så dyra och har fått utstå tuffa förhållanden, kanske är någon/några knäckta.
Mats Fredsson
Megane II CC -05
Mats F
Inlägg: 36
Blev medlem: 06 dec 2017, 11:12
Firstname: Mats
Surname: Fredsson
Ort: Öland!

Re: 3-cylindrig Megane 2.0 - Löst!

Inlägg av Mats F » 12 jul 2018, 08:20

Efter byte till nya tändspolar spinner den på fint nu.

Jag köpte en enkel felkodsläsare på Biltema och den berättade att jag haft "misfire på cylinder 1".
Nu bytte jag alla 4 tändspolarna ändå, de har ju gått lika långt...

Däremot finns en annan felkod som jag inte förstår:
"Transmission fluid, Temperature sensor, A circuit Range/Performance"
Vetetusan vad det är.
Mats Fredsson
Megane II CC -05
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 2947
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Firstname: Albert
Surname: Sjöberg
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: 3-cylindrig Megane 2.0 - Löst!

Inlägg av Stymie » 13 jul 2018, 12:03

Låter som en sensor lämnar omöjliga värden till ECU.
___
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Mats F
Inlägg: 36
Blev medlem: 06 dec 2017, 11:12
Firstname: Mats
Surname: Fredsson
Ort: Öland!

Re: 3-cylindrig Megane 2.0 - Löst!

Inlägg av Mats F » 15 jul 2018, 11:41

Stymie skrev:Låter som en sensor lämnar omöjliga värden till ECU.
Frågan är om det är nåt intressant (som bes bryr sig om...)..?
Finns väl ingen temp-koll på vxlådan? (har manuell låda)

Jag ska in till Opus med den i morgon bitti, får se vad de säger.

Jag har f.ö. beställt en Temic-modul, hoppas att det är den som busar med bakre sidorutan, tydligen inte ovanligt fel, om jag förstått rätt.

Update: Bilen passerade bes utan anmärkning, jag bytte temicmodulen igår, men rutan rör sig ändå inte som den ska.
Lyder inte knappen i mittkonsollen, men däremot på förardörren. Skumt.
Mats Fredsson
Megane II CC -05
Skriv svar