Renault Clio-00, startproblem & färdstop

Allmänna diskussioner kring motorer och elektronik.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
i_inferno
Inlägg: 1
Blev medlem: 11 jan 2011, 20:11
Ort: Uppland

Renault Clio-00, startproblem & färdstop

Inlägg av i_inferno » 11 jan 2011, 20:25

Hej,

Har sökt efter andra trådar som eventuellt berör samma sak men inte hittat något som passar.


Jag har en Renault Clio, 1.4 RT från 2000 som gått 18k mil, servad enligt serviceboken hos auktoriserad verkstad.

I somras började jag få problem med att starta bilen, hände ungefär 1 gång i veckan. Det som hände var att startmotorn gick och försökte starta bilen men motorn tände aldrig till och gick igång.
Efter några försök så startade den, ibland lär jag bilen vila 30sekunder.
Sedan blev det lite mer, 2-3 ggr, och sedan allt oftare.
Mot slutet hände det nästan vid varje start plus att bilen började dö mitt i färden.
Motorn bara la av. Ström fanns det fortfarande i bilen, stereon fortsätta spela och fläkten gick runt som vanligt.


Jag bytte bränslefilter, tändspole, tändkablar, tändstift, batteri, tankade 98, körde någon STP-cleaner.
Efter allt det så upphörde problemet, i ungefär 1 månad.


Nu har problemet börjat krypa tillbaka som innan. Ibland är den svårstartad och den har nyligen lagt av (som beskrivet ovan) mitt i färd.

Vad är det troligtvis som ställer till det på bilen, känt problem = känd lösning?
Måste jag skrota eller finns det en rimlig lösning?




Dela med er av er kunskap till en i nöd!


Tack i förhand!
Niklas Lundqvist
Användarvisningsbild
Joakim16v
Inlägg: 2139
Blev medlem: 22 maj 2007, 11:34
Ort: Stockholm

Re: Renault Clio-00, startproblem & färdstop

Inlägg av Joakim16v » 12 jan 2011, 07:11

Har du provat tändlägesgivaren?
Joakim Birath
Medlemsnr: 2007
Renault Megane Grand Tour GT dCI 165 2014
Renault 21 Turbo Quadra 1991
Renault 19 16V Karmann cabriolet 1991
Stockholm
Starbright
Inlägg: 1049
Blev medlem: 14 jan 2011, 22:12
Firstname: Johnny
Surname: Søderstrøm
Ort: Siggerud ( Norge)

Re: Renault Clio-00, startproblem & färdstop

Inlägg av Starbright » 14 jan 2011, 22:28

Precis som Joakim16v skriver skulle jag också gissa på tändlägesgivaren eller svänghjulsgivaren som den också heter.
Den sitter placerad I bakkanten av motorn i ovankant där växellådan går emot. Den du har är säkerligen svart. Det finns en uppdaterad variant av svänghjulsgivare som nu är blåfärgad. För att kunna byta till en ny givare måste du även löda på ett nytt kontaktstycke som är anpassat till den nya givaren. Det gamla passar ej. Detta är dock en enkel operation.
Johnny Söderström
Skriv svar