Startproblem ibland, typ något trög.

Allmänna diskussioner kring motorer och elektronik.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
Meaganeowner
Inlägg: 111
Blev medlem: 30 dec 2018, 06:33
Firstname: Toni
Surname: Henriksson
Ort: Oftast Torsby

Startproblem ibland, typ något trög.

Inlägg av Meaganeowner » 16 jun 2019, 07:39

.

Megane MK2 - 06

Bra skick, 9500 mil, olja, filter, luftfilter, VVT-drev, kamremsats med korrekt timing, nya stift, m m.

Har startat fint under våren, även i stark
kyla. Hoppat i gång direkt.

Senaste månaden, hör jag att starten blivit segare. Startmotor mal några extravarv.

Två gånger, kanske 5 sekunder utan att starta på första försöket. Men hoppat igång
direkt på andra.

Felkoden DFO93, Lambdasond nedström, kortslutning till jord.

Felkoden DFO16, Givarkrets för oljenivå, kortslutning till jord.

Bränsleförbrukning, så som tidigare, under 0.6 l/mil.

Är det den bakre Lambdasonden som avses?
Kan denna vara anledning till trög start i bland?
Fyrtrådig, varav två vita. Ej fastrostad.
Värt att byt?

Ang oljenivå felkoden, sägs det att den kan sättas vid oljebyte, typ om man snabbt, typ två sekunder startar motorn utan olja, för att tömma pump, sil mm.


.
/ Toni Henriksson, Torsby
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 3138
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Firstname: Albert
Surname: Sjöberg
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Startproblem ibland, typ något trög.

Inlägg av Stymie » 18 jun 2019, 11:27

Meaganeowner skrev:
16 jun 2019, 07:39

Felkoden DF093, Lambdasond nedström, kortslutning till jord.
Är det den bakre Lambdasonden som avses?
Kan denna vara anledning till trög start i bland?
Fyrtrådig, varav två vita. Ej fastrostad.
Värt att byt?

Felkoden DF016, Givarkrets för oljenivå, kortslutning till jord.
Ang oljenivå felkoden, sägs det att den kan sättas vid oljebyte, typ om man snabbt, typ två sekunder startar motorn utan olja, för att tömma pump, sil mm.

.
Det verkar dumt att köra motorn för att tömma sil och pump, det förstår jag inte varför man skulle vilja göra. Gör man bytet regelbundet finns det inte mycket som kan vara av vikt att få ur motorn.

Jag skulle bytt Lambdasonden om det är den som signalerar. I så fall ska motorlampan lysa. Gör den det?

Nolla koderna och se om de kommer tillbaka.

När det gäller trög start så skulle jag gissa vevaxelgivare, bränsletillförsel/spridare eller motortempgivare.
___
Nu: Zoe R240 Intens -16, Twizy -13, Grand Scenic 1.6dci S&S -12, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe
Meaganeowner
Inlägg: 111
Blev medlem: 30 dec 2018, 06:33
Firstname: Toni
Surname: Henriksson
Ort: Oftast Torsby

Re: Startproblem ibland, typ något trög.

Inlägg av Meaganeowner » 20 jun 2019, 20:42

Ingen motorlampa som lyser...

Felkoden för lambdasonden är kvar, blir ny, trots radering.

Ska byta sonden.
/ Toni Henriksson, Torsby
Skriv svar