Motorfel

Allmänna diskussioner kring motorer och elektronik.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
fastig13
Inlägg: 1
Blev medlem: 09 apr 2017, 09:32
Firstname: Kjell
Surname: Mårtensson
Ort: Alingsås

Motorfel

Inlägg av fastig13 » 09 apr 2017, 10:51

Hej, Sambon har en Modus Flexi-fuel 2010 1.2 55kw motorkod D4F-740. Motorn gjorde ett hackande då tändes check emission+skiftnyckel. Har läst felkoder fått P0130 bank1 sens1+P0135 bank1,sens2. Kvitterade felkoder lambdasond före kat. Körde bilen ca 2 mil parkerade (handlade) körde en bit parkerade (handlade igen) startade körde endast några hundra meter motorn bromsade till vid gaspådrag,hackade inte,misstände inte,lampor tändes+ emission, kändes som inget bränsle kom fram eller ingen gnista men efter några sekunder så var det full fart igen. Detta har hänt 2 ggr efter kvittering kod. Känns inte som fel på lambda, går perfekt tomgång, ryker inte, luktar inget, ingen ökad bränsleförbrukning startar helt ok.
Finns det någon som råkat ut för något liknade? Kan det vara fel på insugsluftstempsensor, tändspole, givare insprutningstryck eller annat ?
Har bytt tändstift+luftfilter för ca 6 mån sedan.
Kjell Mårtensson
john
Forumpolis
Inlägg: 1184
Blev medlem: 13 aug 2006, 21:41
Firstname: John
Surname: Ignell
Ort: Enviken

Re: Motorfel

Inlägg av john » 09 apr 2017, 15:31

för och efternamn på inläggen enligt våra fina regler.
John Ignell Enviken
Användarvisningsbild
Stymie
Inlägg: 3397
Blev medlem: 24 jul 2006, 17:54
Firstname: Albert
Surname: Sjöberg
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Motorfel

Inlägg av Stymie » 09 apr 2017, 23:01

Kan vara någon av tändspolarna som spökar intermittent
___
Nu: ZOE ZE50 R135 -20, Kadjar 1.6dci Bose -16, Twizy 80 -13, Mégane II RS -08, R20TS R1272 -79, R16TL R1156 -77, R16 R1150 -67
Förr: R20TS, R5GTS, R19TXE, Laguna 2.0 16V, Laguna II 1.9dci, Grand Modus 1.2TCe, Grand Scenic 1.6dci -12, ZOE -16
Användarvisningsbild
AndersLindberg
Inlägg: 1
Blev medlem: 27 maj 2021, 12:34

Re: Motorfel

Inlägg av AndersLindberg » 27 maj 2021, 12:50

Bumpar,, renault trafic bensin 2006 ger felkod p0135, förvärmning lamda innan kat som jag förstår, lamdan är nyligen bytt, även tändstift. Provat byta 3 av 4 tändspolar, inte hunnit den sista än.. går dåligt när den är kall, eller när man varit in och handlat typ, svarar inte på gas, man får den att gå efter lite pumpning.. motorlampan tänds med ovanstående felkod, men även skiftnyckeln tänds ibland tillsammans med motorlampan. Bilen går klockrent på tomgång och utan belastning, tacksam för svar Anders
GLR
Inlägg: 14
Blev medlem: 03 mar 2011, 21:07
Ort: Nyköping
Kontakt:

Re: Motorfel

Inlägg av GLR » 02 jun 2021, 19:01

Gissar på spridarproblem. Har liknande problem ibland som visat sig ha berott på sk*t i spridare.
Gunnar Lysell
Skriv svar