Byte av bakre tändspole Laguna II V6 -02

Frågor och svar om du har problem eller lösningar på problem.

Moderator: Forumpolisen

Skriv svar
Gorgen
Inlägg: 1
Blev medlem: 02 jun 2008, 23:14
Ort: Skövde

Byte av bakre tändspole Laguna II V6 -02

Inlägg av Gorgen » 02 jun 2008, 23:39

Har en Laguna II V6 -02 som för ett tag sedan blev helt orkeslös och hackade och höll på samtidigt som den varnade för att "Antipollution System" var sönder. Testade plocka lite med tändspolar och stift på främre raden och kom fram till att bilen gick bra mycket bättre då jag bytt spole och stift på en av cylindrarna. Stiftet var helt svart och genomblött, spolen verkade ok men bytte den ändå. Bilen varnar fortfarande för den där Antipoll... -grejen, och bilen går nu bättre, bra mycket bättre faktiskt, men fortfarande väldigt dåligt. Innan så kunde bilen stanna mitt i vägen då jag gav mig ut i korsningar, nu accelererar den "bara" dåligt och är i allmänhet väldigt klen. Orkar t.ex. inte backa över en 4cm hög tröskel utan att ta sats ett par meter. Framåt går bättre men den hackar som sagt och är väldigt svag där också. Luktar också extremt mycket bensin om den så jag misstänker att den inte förbränner som den ska.

Tänkte kolla på den bakre raden spolar/stift också, men vet i tusan hur jag ska göra för att komma åt den. Lyfte lite på kåporna och skruvade lite på några synliga skruvar men kunde inte komma åt ändå. Någon som kan ge en mer detaljerad beskrivning av hur jag kommer åt den bakre raden, om det går utan att vara bilmekaniker, vilket jag är väldigt långt ifrån.
Görgen Karlsson
Användarvisningsbild
chh
Inlägg: 1451
Blev medlem: 07 okt 2003, 14:10
Ort: överum
Kontakt:

Re: Byte av bakre tändspole Laguna II V6 -02

Inlägg av chh » 03 jun 2008, 11:09

Gorgen skrev:, om det går utan att vara bilmekaniker, vilket jag är väldigt långt ifrån.
Då ska du lämna i den och byta alla 3 spolaren på en gång. Annars köp 3 st och åk till Torsdags mek träff hos Dennis. Bilen kommer nog att gå bra sen. Det är inte bra att köra med dåliga spolar kat osv kan gå åt &%¤%&¤%¤ då blir det dyrt.
Coupe GT ---->Christer Hultberg <----
Skriv svar